Združenje protifašistov, borcev za vrednote NOB in veteranov Koper

Associazione antifascisti, combattenti per i valori della LLN e veterani di Capodistria

Spletni bilten Združenja

Primorska himna: Vstala Primorska

DOMOVO NAS VEDNO AKTUALNODOSJESPOMENIKIPUBLIKACIJEVČLANI SEISTRSKI ODRED SPLETNI DNEVNIKFACEBOOKKLUB BRIGADIRJEV POVEZAVE OSVOBODITEV SLOVENSKEGA PRIMORJAKOLEDAR PRIREDITEV 2017PRVI UPORI PROTI FAŠIZMUIZROČILO TIGRA PRIMORSKA

 

Sedež Združenja:

Župančičeva 18, 6000 Koper

tel.: 05 627 19 28,

e-pošta društva: zb.nob.koper@siol.net

Predsednik: Marjan Križman

Tajništvo: Nataša Hiršman

To je spletni bilten našega Združenja. Pripravlja in ureja ga Miloš Ivančič.

Info o straneh : zdruzenje.borcev.koper@gmail.com

Vse pravice pridržane ©

Narejeno z LibreOffice ©

 

 

O NAS

Združenje protifašistov, borcev za vrednote NOB in Veteranov Koper je lokalno društvo prostovoljnih članov, ki spoštujejo svojo domovino in narod in so ponosni na svoje prednike, ki so se uprli fašizmu in okupatorju.

Temeljna naloga naše organizacije ostaja ohranjanje zgodovinskega spomina. Preprečiti moramo, da bi šel osvobodilni boj z odhajanjem živih prič v pozabo in zagotoviti, da bo prešel iz osebne zavesti v kolektivno, v zgodovinski spomin naroda.

Bistvo tega so vrednote, na katerih je bil zasnovan narodnoosvobodilni boj. Niso se spremenile vse do današnjih dni, saj gre za občečloveške vrednote, ki se ne spreminjajo v času in prostoru. Tudi v današnjem kontekstu so povsem razumljive mlajšim rodovom. Ne gre namreč samo za svobodoljubje in ljubezen do domovine, pač pa tudi za spoštovanje človekovega dostojanstva, za enakopravnost in socialno pravičnost, ki ni nikakršen komunistični dodatek k narodnoosvobodilnemu boju, pač pa njegova temeljna sestavina.

 

KJE SMO?

Župančičeva 18, 6000 Koper

Glej mapo.

http://www.zb-koper.si/zemljevid.jpg

 

 

Združenje protifašistov Koper in Miloš Ivančič ©

GOR, NA VRH