http://www.zb-koper.si/a-znak.jpgZdruženje protifašistov, borcev za vrednote NOB in veteranov Koper

Associazione antifascisti, combattenti per i valori della LLN e veterani di Capodistria

 

Spletni bilten Združenja

Primorska himna: Vstala Primorska

DOMOVO NAS VEDNO AKTUALNODOSJESPOMENIKIPUBLIKACIJEVČLANI SEISTRSKI ODREDSPLETNI DNEVNIKFACEBOOKKLUB BRIGADIRJEV POVEZAVEOSVOBODITEV SLOVENSKEGA PRIMORJAKOLEDAR PRIREDITEVPRVI UPORI PROTI FAŠIZMUIZROČILO TIGRAPRIMORSKAFOJBA LAŽIIN-MEMORIAM

 

Postani član

 

Člani so lahko vsi, ne glede ali so bili borci, veterani, brigadirji ali pa ne, ne glede na spol, starost, versko ali politično pripadnost, če le spoštuje vrednote NOB in bi jih rad pomagal ohranjati ter prenašati novim rodovom. Član postaneš, ko se s pristopno izjavo vključiš v delovanje našega Združenja.

Borci so ljudje, moški in ženske, starejši in mlajši, ki so se kot partizani z orožjem uprli in borili agresorju, pri nas Nemcem, Italijanom in Madžarom, ter njihovim kolaboracionistom. Med borce se štejejo tudi aktivisti, ki so delovali med prebivalstvom kot organizatorji oskrbe, kurirji in drugi, ki so za svobodo in svojo domovino bili pripravljeni žrtvovati svoje življenje. Španski borci so bili prostovoljci, ki so se pridružili republikanskim silam v Španiji v boju proti fašizmu.

Protifašisti, antifašisti, so vsi, ki nasprotujejo fašizmu, ga zavračajo in se na miroljubne ali oborožene načine borijo proti njemu ne glede na narodno pripadnost, na versko ali politično prepričanje.

Veterani so bivši vojaki in borci za obrambo domovine, za svobodo - veterani slovenske vojne za osamosvojitev.

Brigadirji so fantje in dekleta, ki so po osvoboditvi prostovoljno in brezplačno pomagali obnavljati domovino. Delovali so organizirano v delovnih brigadah, zato brigadirji.

Prijatelji so vsi tisti, ki nas podpirajo, spoštujejo, s katerimi se družijo in nam pomagajo - so prijateljski do nas.

 

Kako se včlanim?

 

Pošlji sporočilo na naš e-naslov zb.nob.koper@siol.net in ne pozabi pripisati imena in priimka, naslova stalnega bivališča ter telefonske številke, da te pokličemo.

Lahko se tudi oglasiš na našem sedežu v Kopru, Župančičeva 18. vsak ponedeljek, sredo ali petek od 9.00 do 11.00 ali pa poišči predsednika borčevske organizacije v svoji krajevni skupnosti.

 

VA VRH ˄

Copyright. Miloš Ivančič & zb-koper.si ©